NaTrueNaTrue

NaTrue is het nieuwe, internationale label voor natuurlijke en biologische huidverzorging. Dit label is ontwikkeld door een groep toonaangevende producenten van natuurlijke cosmetica, waaronder Lavera. De organisatie van NaTrue wil de integriteit van echte natuurlijke producten waarborgen door de hoogste normen voor natuurlijke en biologische producten en ingrediënten vast te stellen.
Om meer inzicht te geven in de kwaliteit van producten hanteert NaTrue een driesterrensysteem:

Eén ster: natuurlijke persoonlijke verzorging.

Producten in deze categorie voldoen aan strikte basisvereisten, die verlangd worden van natuurlijke ingrediënten. Daarnaast zijn processen vastgelegd, die gebruikt worden voor de zorgvuldige bereiding van de ingrediënten.

Twee sterren: natuurlijke persoonlijke verzorging met biologische ingrediënten.

Bij producten gecertificeerd met het NaTrue-label met twee sterren, moet ten minste 70% van de natuurlijke ingrediënten afkomstig zijn van gecertificeerde biologische productie en/of van gecontroleerde wildpluk.

Drie sterren: biologische persoonlijke verzorging.

In door NaTrue goedgekeurde producten met drie sterren is ten minste 95% van de daarin aanwezige grondstoffen afkomstig van gecontroleerde biologische productie. Er zijn slechts enkele productgroepen van Lavera die aan deze eisen kunnen voldoen, bijvoorbeeld de badoliën.

Bij veel producten (zoals de douche-gels en de shampoos) is water in hoeveelheid het belangrijkste ingrediënt. Omdat water nooit van biologische kwaliteit kan zijn, hebben deze producten altijd het NaTrue-label met één ster (ook al is het grootste deel van de overige ingrediënten van biologische kwaliteit).

Alleen producten die voldoen aan de strenge normen van NaTrue krijgen een NaTrue-waardering en mogen het NaTrue-label voeren. Meer informatie kunt u vinden op www.natrue.org of www.natrue-label.com.