Producten uit de regio

Vers van het land

Deze webwinkel is gevuld met de heerlijkste biologische producten.

Producten die gemaakt zijn met passie en de overtuiging dat biologische producten beter zijn voor uw gezondheid, een belangrijke bijdrage aan het milieu leveren en lekkerder zijn omdat ze de  tijd hebben gekregen die ze nodig hebben om puur smakelijk te worden.

Bij voorkeur komen onze producten natuurlijk uit de regio. De Meierij en het Groene Woud kennen vele biologische producenten die dagelijks met hart en ziel een heerlijk product maken. Door het aantal kilometers te beperken dragen wij ook op deze wijze bij aan een schonere leefomgeving.

Op deze pagina ziet u een aantal van onze biologische producenten en leveranciers. Ook kunt u hun website bezoeken voor nog meer informatie.

Maak kennis met enkele van onze producenten

Bezoek de website

van het Kruidenrijik

https://www.kruidenrijk.nl/

Het Kruidenrijk

Het Kruidenrijk verbouwt in hun tuin zo`n 60 soorten geneeskruiden op ecologische manier.

Zij vormen de basis van de kruidenproducten die het eko-keurmerk dragen.

De productie bestaat uit 3 onderdelen:

kruidentheeën en keukenkruiden
Deze kruiden worden geoogst en gedroogd op de droogzolder en later verwerkt tot vele soorten geneeskrachtige en- familie-mengsels  of verwerkt in keukenkruiden.

oliën en zalven
Verse kruiden worden verwerkt tot helende en verzorgende olie en zalven en balsems.

tincturen
De verse kruiden worden direct in de eko-alcohol geknipt en verwerkt tot kruidenmedicijnen.

Bezoek de website

van Oirschot Organics B.V.

www.oirschotorganics.nl

Oirschot Organics B.V.

Op 14 mei heb ik een bezoek gebracht aan het biologisch tuinbouwbedrijf van Adri Jonkers (Oirschot Organics). Naast asperges leveren Adri en Mia ook komkommers, tomaten, aubergines, courgettes en paprika’s.  De kwaliteit die ik gezien heb was in één woord geweldig en de smaak voortreffelijk. Natuurlijk nemen we deze producten per direct op in ons assortiment.

De laatste jaren houdt Adri zich bezig met de nieuwste ontwikkeling: Little & Fresh, de mini-groenten. Het idee achter de kleine kroppen sla en bloemkooltjes is het tegengaan van voedselverspilling. Er wordt in Nederland zoveel eten weggegooid. Er zijn inmiddels erg veel een- en tweepersoonshuishoudens die wel gezond willen eten, maar niet alleen een hele bloemkool op kunnen. Vandaar de mini-variant.

De Schoffel

Bezoek de website

van De Schoffel

www.deschoffel.nl

De Schoffel

De Schoffel is een pluimveebedrijf inclusief vollegrondse tuinbouw met een breed assortiment.

Rond het erf van “De Schoffel” scharrelen ongeveer 900 kippen. Ze lopen onder de houtwal die rond het bedrijf staat en op stukken braak liggende grond. De kippen kunnen heerlijk scharrelen en fladderen omdat hun snavels niet zijn gekapt en hun vleugels niet zijn geknipt. Binnen in het ruime hok kunnen ze hun eieren leggen in ruime legnesten. In het hok staan bakken waar ze hun zuiver biologische voer kunnen oppikken. Bij dit voer worden geen chemische toevoegingen gedaan.

Tegen de tijd dat het buiten begint te schemeren lopen de kippen richting hok en gaan ze met z’n allen op stok.

Op de 3 hectare grond van “De Schoffel” wordt een zeer breed assortiment aan groenten geteeld van aardappel tot doperwt.

Alles wordt op biologische wijze geteeld, dat houdt in dat er geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Het onkruid dat tussen de planten groeit wordt met de hand, schoffel of mechanisch verwijderd.